Tornar a l'inici   Com contactar   Enllaços d'interès   Castellano  
Quienes somos   Donde estamos   Areas   Biblioteca
 
 
 

Situacions desencadenants
 
Tal com ho veu
el nostre cos,
l’estrès és ansietat
a tota màquina.

Són moltes les situacions de vida que poden desencadenar algun problema psicològic i l'estrés facilita que generin ansietat.
Problemes familiars.
Els problemes dins de la família són considerats uns dels factors més importants en generar estrès i desequilibri a la vida de les persones. Les dificultats de conciliació entre vida familiar i laboral, molt particularment si treballen els dos membres de la parella, accentuen les dificultats familiars i augmenten l'estrès de les tasques domèstiques, l'atenció dels fills, etc.
Separacions.
Les separacions de parella suposen un dol afectiu i un gran canvi de vida en les relacions familiars, socials i, fins i tot, econòmiques, així com una desil·lusió o un sentiment de fracàs que pot dur a la depressió i l'ansietat generalitzada.
Problemes laborals.
Els problemes laborals són un factor estressant molt important per dues raons fonamentals: a més d’estar en joc el suport econòmic de la persona, hi estan les expectatives i els ideals de l'univers laboral, importantíssim a la nostra cultura.
Situacions de canvi vital.
Els psicòlegs, els metges i els investigadors estan d'acord en que els canvis vitals són per si mateixos factors estressants per a les persones, perquè exigeixen major energia, atenció i adaptació, així com desil·lusions i pors de no poder afrontar-los. Els canvis suposen dols simbòlics de les situacions anteriors en les quals el subjecte se sentia segur: l'adolescencia conflictiva o la marxa dels fills de la llar per exemple, suposen la ruptura d'un funcionament familiar establert durant molts anys. Així mateix, els canvis de feina o d'estudis o els canvis culturals obliguen les persones a noves adaptacions, que solen anar acompanyades de tensions.
Determinats conflictes i situacions poden trencar l'equilibri habitual a la vida i generar crisis que promouen símptomes diversos:
 
• 
• 
• 
Canvis en l’estat d’ànim, irritabilitat, mal humor, ira, tensió o desànim per realitzar les activitats quotidianes, cansanci…
 
  Tornar a l'inici   Avís legal   Mapa del web   Última actualització: 18/07/2024