Tornar a l'inici   Com contactar   Enllaços d'interès   Castellano  
Quienes somos   Donde estamos   Areas   Biblioteca
  Estrès laboral
 
Hi ha baixes expectatives econòmiques i
altes expectatives
de càstig i de
pèrdua del lloc
laboral.
 
Trastorns a l'àmbit laboral.
Des de fa unes dècades, els problemes de salut de la població general s'han vist afectats per problemes relacionats amb el maneig de les dificultats de la vida. A causa de les característiques contemporànies de l’estil empresarial, la baixa qualitat dels vincles que generen les grans ciutats i el deteriorament general de les relacions personals i econòmiques, molt aguditzades per la crisi econòmica actual, les condicions de l'univers laboral no faciliten el desenvolupament de la carrera professional i les moltes hores de dedicació promouen l’aïllament social de les persones.
En general, els treballadors i els professionals es troben en un marc laboral deshumanitzat i despersonalitzat, al qual s'han d'adaptar, generant una gran distància entre les expectatives i la realitat, desfasament que provoca estrès i desànim. La sobrecàrrega de feina, l’avorriment, l’aïllament, així com les baixes expectatives de reforç i de progrés a la carrera professional desemboquen en un estat de decaïment físic, emocional i mental, amb símptomes de cansament, desesperança, buit emocional i actituts negatives cap a la feina, la vida i la gent que inclouen baixa autoestima i sentiments d'ineficàcia i incompetència.
El Burnout o la Síndrome del "cremat" laboral.
El "burnout" fa referència a un estrès laboral generat específicament en aquelles professions que suposen una relació interpersonal intensa amb els beneficis de la pròpia feina, com els treballadors sanitaris o de la docència, els que treballen en l'àmbit creatiu i, actualment, també en totes aquelles professions que s’exerceixen en empreses que s'han desinteressat per la vida i els ideals dels treballadors, mostrant únicament la cara del pur interès econòmic.
Actualment, les baixes laborals degudes a l’estrès, l’ansietat i la depressió derivats del propi marc laboral, assoleixen xifres extraordinàriament elevades, suposant un problema de salut pública generalitzat. L'atenció psicoterapèutica d’aquestes persones suposa un bon pronòstic de millora en el seu estat emocional, així com un interès renovat per l'esfera laboral.
 
  Tornar a l'inici   Avís legal   Mapa del web   Última actualització: 25/02/2024