Tornar a l'inici   Com contactar   Enllaços d'interès   Castellano  
Quienes somos   Donde estamos   Areas   Biblioteca
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quan i per
què consultar?
 
Orientació: la primera visita
La funció de la primera visita, tant amb adults como amb infants i joves, es la de situar la problemàtica que motiva la consulta, realitzar una orientació diagnòstica i definir la modalitat de tractament més adient, en cas de que estigui indicat.
Pot passar que la consulta no estigui referida a situacions greus, però que si poden ser viscudes amb ansietat impaciència o desànim. En aquestes situacions rebre una bona orientació pot ajudar a tranquilitzar i a obtenir eines per a gestionar amb més facilitat el moment de vida particular per el que se està consultant, i així evitar complicacions sobreafagides.
En atenció infantil es realitza una primera visita amb els pares per enmarcar la tipologia del problema que motiva la consulta. Posteriorment es requeriràn una serie de visitas amb el nen o jove i, finalment, es realitza una visita informativa diagnòstica amb els pares i es proposa, si es necessari, l'orientació terapèutica més adient al cas.
En determinats casos, per precisar millor el diagnòstic -tant per adults como per a nens i joves -, pot  ser inicat  la realització de diversas entrevistes clíniques, exploracions psicomètriques i d'altres proves mèdiques.
 
  Tornar a l'inici   Avís legal   Mapa del web   Última actualització: 23/06/2024