Tornar a l'inici   Com contactar   Enllaços d'interès   Castellano  
Quienes somos   Donde estamos   Areas   Biblioteca
 
 
 
 
Primera infància
 
Etapa escolar
 
Adolescència

La primera infància és la fase evolutiva més important del desenvolupament humà. Comprèn des del període prenatal fins als sis anys. En aquesta etapa els nens experimenten un desenvolupament ràpid en què l’entorn té una gran influència.

Les experiències en edats primerenques influeixen en la salut, el potencial cognitiu, afectiu i social que poden determinar la resta de la vida.

Qualsevol problema en aquesta etapa té més fàcil solució.
És el millor moment per poder detectar a temps i tractar els trastorns afectius o psicoeducatius; las desorganitzacions de la parla o qualsevol problema psicològic o relacional que s’expressi a través de perturbacions de les funcions vitals: alimentació, son i control d’esfínters.

Per a més detalls i signes d’alarma en aquesta etapa: “Reconèixer els símptomes
L’etapa escolar es refereix al període de desenvolupament que s’inicia amb l’escolaritat i finalitza en l’adolescència.

L’èxit i plenitud d’aquesta etapa del desenvolupament depèn en bona mesura de les condicions en què s’hagi viscut la primera infància.

Aquesta etapa de la vida infantil es caracteritza per la inserció social més enllà de l’àmbit familiar. És el moment d’aprendre a interactuar amb els altres. En aquestes edats, els infants ja són capaços d’expressar els seus sentiments d’amor, tristesa, gelosia o enveja.

Les relacions amb els pares canvien, s’inicien els primers signes d’independència, en particular a través dels nous grups d’amics que neixen en aquesta època i que són troncals per al desenvolupament evolutiu.

És també l’etapa de l’emergència de la curiositat, una característica vital per a l’aprenentatge, que exigirà noves habilitats i destreses en aquest període.

Quan algun dels senyals d’alarma del nostre apartat “Reconèixer els símptomes” s’instal•li de manera persistent és convenient consultar.
L’adolescència és l’etapa dels canvis per excel•lència, ja que suposa l’època evolutiva de passar de nen a adult; de la dependència respecte als pares a la independència personal en tots els sentits de la vida: afectiva, relacional, d’interessos, etc.

Es caracteritza també pel descobriment i la construcció de la pròpia identitat personal i sexual.

Aquests canvis demanaran un gran esforç i no es produiran sense algun tipus d’eclosió de crisi.

Només quan algun dels senyals d’alarma del nostre apartat “Reconèixer els símptomes” s’instal•li de manera persistent és aconsellable consultar.

 
  Tornar a l'inici   Avís legal   Mapa del web   Última actualització: 25/02/2024